onsdag 6 oktober 2010

Sytt och fotohjälp

Imorgon kommer Eva och hjälper till att fota yrvädret Belle, har ju bara sov och busbilder på henne men såklart måste jag ha lite fina ståbilder också :) Och imorgon kommer alltså hjälp. Även katterna ska fotas då bästa bilden på Moon är gammal och även bästa bilden på Xantia är från när hon var ungkatt vilket inte riktigt visar hur hon se ut idag. Kanske får vi till nån bild på Agata och Lena också vad vet jag.

Nu ikväll har jag sytt lite, Belle har kliat sig en massa på halsbandet när vi varit ute. Numera är hon ju van vid halsband så jag funderade på om det kanske skavde lite eller så. Hur som helst så plockade jag fram symaskinen ikväll och sydde två halsband, likadana men med lite storleksskillnad. Det var himla svårt att mäta lilla fröken runt huvudet (halsmåttet var enklare). Det blev fleecefodrade halvstryp med rosa döskalle dekorband. Det var första gången jag använde dessa nya dekorband tillsammans med det fina smala nylonbandet jag sprang på för en tid sedan. Blev riktigt bra tycker jag, nu hoppas jag Belle tycker det också. Bilder kommer nog imorgon, orkar inte starta den andra datorn ikväll. Ev kommer det ena bli till salu beroende på vilket som passar Belle bäst.

Idag hade Belle tokspel, hon skulle absolut inte ta det lugnt. Hon for fram här hemma som en virvelvind och kastade saker omkring sig, jagade katterna och terrade Lena ock Agata. Var all  energi kom från undrar jag men troligen berodde den på att hon inte ville sova trots att hon var trött.

Hon sover på de mest roliga vis, ska försöka bära kameran så jag kan fota lite mer spontant här hemma för de vaknar eller flyttar ALLTID på sig om man reser sig och går och hämtar kameran.

Har bestämt att symaskingen kommer få bo i köket, flyttade ju ut symaskingsbordet för en tid sedan då det såg lite annorlunda ut och nu vill jag inte plocka in det igen. Dessutom känns det dumt när jag ändå sitter bättre vid köksbordet och har bättre lyse där. Ska plocka ur ett skåp imorgon så den får plats. Sedan var det alla sytillbehör men jag har en bra idè som jag ska testa. Mer händer i köket, jag ska äntligen få en ny spis. Idag ringde hyresvärden och berättade att de bestämt sig för att byte ut spisen och de har beställt en HELT NY spis till mig. Inte laga den gamla eller att jag får någon som står utan jag får en NY!!!!! Jag är så himla glad. Spisen har krånglat av och till en längre tid men nu blev det droppen, tror även den ätit el som tokig för helt plötsligt stack elräkningen iväg. Jaja nu får jag en ny, en fördel med att hyra.

Nu när jag ändå är på syhumör ska jag faktiskt ta och sy nått extratäcke åt Belle att växa i, hon fick med sig ett jättefint från uppfödaren men det är lite tunt. Kan vara bra med nått extra också. Ska även ta och sy ett till åt Agata och kanske ett åt Lena. Täcken kan man inte få för många av. Måste även kika om jag har nån sele till Belle när hon vuxit lite mer, annars syr jag en sån också. När man har vinthund har jag insett att det nästan alltid är enklare att sy än att köpa för man får ändå alltid sy om eller ändra det man köper.

Som sagt fina bilder kommer imorgon på både sydda saker, hundarna och katterna :)

1 kommentar:

  1. Ser framemot bilderna! Det är verkligen inte lätt att fota Italienare - varken stora eller små! Sover de så vaknar de och är de vakna sticker de väl nästan alltid fram nosen i linsen av nyfikenhet så man bara får en nostryffel på bild ;-))

    SvaraRadera