måndag 20 maj 2013

Goda nyheter

Vi var till veterinären i fredags (många timmar) och Dorika fick stygnen bortplockade, såret tvättat, benet röntgat och klorna klippta (jag passade på att låna en klotång när hon ändå var "drogad" och sov).
När väl ortopeden tittat på röntgenplåtarna kunde det konstaterats att Dorikas ben har läkt ihop. Det betyder att vi slipper åka in varannan/var tredje vecka och röntga även om hon även fortsättningsvis de kommande veckorna får ta det väldigt lugnt, inget hopp i soffan, inget bus och korta korta kissturer. MEN det finns all anledning att fira eftersom det går åt rätt riktning och så bra. Om sex till åtta veckor ska vi tillbaka och röntga igen och även bestämma tid när plattan i benet ska opereras ut.

En bild på Dorika med sin enbenta tröja som hållit henne från att tugga på stygnen.

Så här ser den ut. Det är plåstertejp på benet det där vita, den var lite stor nämligen.

Dagen efter stygntagning

Från sidan

ovanifrån, hon var lite sårig då hon under natten till torsdag kommit ur både tratt och tröja och sliskat lite på stygnen, men det läker ihop på några dagar.

Köpte en sele åt Dorika som hon avskyr så Movitz får låna den, visst passar herrn i rosa :)

Nja ska jag verkligen stå i den här?

ok då

Hjälp vad har jag fått på mig......!!!!!

Movitz har också åkt och badat, titta så modig han är den lille. Tails är med också såklart.

Bus i vattnet.
 
 
Rapporter från Belle kommer med jämna mellanrum, ni missar väl inte hennes egna sommarblogg http://www.sommarhunden.blogspot.se/ Belle har haft ett "spännande" möte som sommarmatte kallade det. Jag tycker bara att det var ett läskigt möte. Belle har träffat en snok, tack och lov inte en huggorm. Det går och att konstatera att Belle inte alls är rätt för ormar men å andra sidan är detta den första Belle stött på i sitt snart 3-åriga liv.
 
I övrigt så fortskrider livet som vanligt, helgen har varit solig och underbar, synd bara att Dorika blir så tossig när hon är ute att det är enklare att sitta inne med henne. Men för varje dag blir hennes ben starkare och starkare. Jag har bokat in årets semester och vi blir hemma som det ser ut. Lite mindre utflykter ska det nog bli men inga längre.
 
 
Lite bilder från valpköpare också.
 
In agilityaction :)
Nattsmygarn Den Dariya
"Tora"

Tora igen
 
och från Norge den 17 maj

Nattsmygarn Daisuke Dariya
"Alvin"
 
Har fler "valpbilder" men de bjuder jag på en annan gång :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar