fredag 1 juli 2011

Första juli

Ja tänk vad tiden springer iväg, redan har halva året gått. Insåg att min almanacka behövde uppdateras och det kändes som jag nyss köpt den. Idag skulle jag egentligen börjat nytt jobb men som det ser ut nu får jag ett par veckors ledigt och sen får vi se hur det blir. Jag avslutade mitt gamla jobb med att vara magsjuk, kanske en present från barnen :) eller nått jag åt. Belle har löpt eller ja löper, hon är antingen färdig eller precis på sluttampen. Löpet har hon skött strålande bra, knappt en droppe blod någonstans med undantag på lakanet i soffan där hon helst sover. Dock har hon haft väldigt tråkigt iom att vi missat våra lördagsträffar och inte kunnat umgås med vissa hunddkompisar. Midsommar fick firas hemma eftersom Belle var i höglöp men vi fick sällskap av Raija när hennes matte var borta.

Daman, Damon, Demonen eller Shiro som han kallas mår prima men hans namn har förändrats men så sägs det ju att kärt barn har många namn. Han kommer härefter att benämnas som Daman eller Shiro (som det känns nu). Han är så enkel och funkar helt utmärkt med de andra men han är också en riktig busunge.

Zilly (S*Nattsmygarn Zilly Zjuguli) Moons mamma blev mamma för några dagar sedan åt en hona och två hanar, bilder och info kommer upp på hemsidan inom kort. Pappa är S*Djäknen Silvery Moon. En hane finns tillgänglig som det ser ut just nu.

Lite bilder bjuder jag på också.

Daman och Belle

Daman och Lena

 Hela gänget (Lena, Daman, Belle, Moon och Vera).
Vera, hon har verkligen tappat allt baby och ser allt mer färdig ut för varje dag som går.

Daman

Daman igen

Annat då........ Lena ögonlystes för tredje gången här i veckan och jag är så glad och tacksam. vid förra ögonlysningen var ju veterinär orolig för en utvecklig till linslux alt vitreous deg. men detta infriades INTE.... Lena har fortfarande bara sitt mkt lindriga glaskroppsframfall och det finns inga tecken på att det kommer utvecklas vidare i dagsläget och vi kan nu börja andas ut och hon ska ögonlysas igen först om två år. Visst ska jag hålla koll på det under dessa år men veterinären var mkt positiv till hennes nuvarande ögonstatus. Jag har minst sagt varit orolig eftersom det gick så fort mellan att hon fick glaskroppsframfall i först ett och sedan det andra ögat. Jag blev ju varnad över att det kunde hända mkt på bara ett år men hon står alltså still. Vår veterinär pratade även med en annan av deras ögonspecialister och båda är överens om att Lenas ögon inte alls är så illa som det befarades för ett år sedan.

Belle var med till veterinären som sällskap men hon är allt för ung för att kolla något på ännu så hon får vänta till nästa år.

Mamma och jag håller på och kikar på utställningar för katterna. Ashton behöver ju ett CACIB till för sin int titel och vi är båda överens om att Moon kan bli vår nästa reklampelare och sedan behöver Daman ut och visas. Men det är inte så lätt att bestämma när man inte vet hur det ser ut med jobb/ledighet. Men en del utställningar kommer det att bli. Ska även ta mig i kragen och anmäla Belle till nån utställning också, fick tips om en inoff som en vän ska åka på och då kan vi ju kanske samåka.

Nu får jag sluta skriva, ingen lär väl orka igenom det här inlägget. Jag lovar inte men jag ska försöka uppdatera oftare här i bloggen.

Njut av vädret så länge som det vara, det gör vi.


2 kommentarer:

  1. Spännande med Zillys kattungar, ska bli kul att se bilder :)

    /Maria matte till S*Nattsmygarn Opus :)

    SvaraRadera
  2. Jag orkade absolut igenom hela inlägget med bilder och allt *skrattar*! Och jag önskar er all lycka till med utställningarna... både Daman och Vera är verkligen fina rexar, var och en på sitt sätt. Hoppas att Zilly och ungarna mår bra?

    Puss på alla nosarna från sr. Carina, klosterkatternas matte.

    SvaraRadera