söndag 27 februari 2011

Helgen är slut

Den här helgen försvann snabbt och vi tillbringade största delen av den i sängen. Har nog tagit igen all missad sömn och lite till. Mår betydligt bättre men snuvan är envis som synden gör det svårt att sova längre stunder. Inatt sov vi bättre än på hela veckan så det betyder iaf att det går framåt.

Igår var vi på vinthundsträffen som vanligt kan man säga. En ny bekantskap i italienaren Boy gjordes, Boys matte träffade vi i somras fast då fanns inte Boy med i bilden. Boy får till och med Belle att se superliten ut. Lena är ju perfekt i storlek medan Belle faktiskt är lite stor, inte för stor men ändå på gränsen och defintitvt större än Lena. Vore intressant att få Belle mätt officiellt. Jag har en del bilder men för att vara ärlig så har jag inte orkat lägga in dem i datorn, vi får se hur det blir imorgon om det hinns med då istället.

Idag tog vi en skön promenad och tjejerna fick även gå lösa en bit. När vi närmar oss hemma (hörnet på huset) så mötte vi en stor svart hund och den var läskig tyckte Belle som helt sonika fick huvudet ur kopplet och gick hem själv. Den svarta hundens matte tyckte Belle var supercharmig och smart och jag tycke mest att hon var löjlig. Får nog sy ett nytt halsband som är snäppet mindre hon har nämligen smitit ur halsbandet en gång tidigare. Har lite bilder från promenaden också... Kommer senare.

Jag och mamma kikar på lite kattutställningar, Xantia behöver sex certifikat till (hon har två) för att få sin GIC titel om vi väljer att åka i Sverige och Norge och skippa Finland fast hon får resa även till Finland. Vi har hittat en dubbelutställning i Norge i maj som skulle passa. Får vi dessutom in en dubbel svensk innan kan vi ta med Ashton som då kan börja plocka cert för sin IC titel (om hon nu får två certifikat till och blir champion först vill säga). Tanken är väl att få Xantia till grand (GIC, Grand internationell champion) och sedan kastrera henne beroende på hur allt ser ut. Ja vi får helt enkelt se. Men jag är spänd på att åka och ställa igen. Kikade om det fanns någon hundutställning i Norge den helgen vi åker och visst det gör det men det är fyra timmars bilresa mellan kattutställningen och hundutställningen. NO WAY.... att vi kör på det då får det räcka med att visa katt.....

Har kikat på lite hundutställningar också men det är lite svårt att planera in något just nu, katt är ju enklare eftersom vi är två och kan inte den ena åka kan den andra. Som det ser ut får vi vänta med hundutställningar till framåt sommaren eller rent av efter sommaren, å andra sidan är Belle fortfarande valp (7mån nu) och pga väder/underlag ut så är det svårt att träna och den som väntar på något gott :) Men Köping i Juli vore väl något att sikta på tror jag eller kanske Eskilstuna eller Avesta fast både i Avesta och Eskilstuna går 5 och 10 olika dagar och det är ju inte bra. Köping vore med andra ord bäst både rasmässigt och det ju inte alls långt att köra, vore skönt att slippa åka två dagar på raken.

Nu i veckan blir det en del jobb då det fortfarande är folk borta, jag ler och tackar för pengar är inte helt fel alls :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar