måndag 17 februari 2014

Movitz ögon

Movitz från C-kullen som jag behållit och som bor hos Suvi har trassliga ögon vilket många vet sedan tidigare. Vi har bråkat med hans ögon ända sedan sensommaren/tidig höst. Moffe har träffat både vanliga veterinärer och specialister men trots det bråkar vi fortfarande med ögonen, just nu för att få medicineringen att fungera. Vi har testat flertalet men ingen har gett ett långvarigt resultat. Då och då blossar en ny kraftig inflammation upp och fort går det, från en dag till en annan.

På enkel svenska kan man säga som så att vad Movitz har är ett kroniskt (långvarigt/för alltid) tillstånd som gör att han mer eller mindre kommer behöva medicineras livet ut. Han har fått diagnosen keratit (hornhinneinflammation) men den är väldigt vag. Ungefär lika tydligt som att Movitz är en hund utan att ange ras. Varför han drabbats går inte att svara på, det dyker upp då och då på hundar (mer vanligt hos vissa raser exempelvis schäfer där det kallas för pannus). Det finns en risk för ärftlighet hos hundar som har detta så Movitz tänkta flickvänner får se sig om efter en annan partner tyvärr då jag inte vill riskera att någon får detta. Men hans syskon är inte i någon farozon, risken för att de skulle drabbas i det närmaste obefintlig och därmed finns ingen risk för eventuella avkommor efter syskon heller.

Suvi tog några bilder hos veterinären.

Vi väntar på veterinären Nils

Då och då fungerar inte de mediciner han får och dessa inflammationer kommer (det röda i ögat). Värst är att det kommer så fort, bara på nån dag.

Nils har satt in små pappersbitar som mäter vätskan.En titt i ögonen med den hemska maskinen (om du frågar Moffe)

HJÄLP!!!! säger Moffe

Mmmmm godis

en till tack

Nu fortsätter vi jobba på att få till rätt medicinering så att Movitz kan få återgå till det normala och utan att ha ont till och från.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar