lördag 8 september 2012

Lite bilder på valparna 9v gamla + Gimo

Ojoj så tiden går. Nu är de små 9 veckor gamla. i tränar på att gå i koppel, kissa ute, träffa massor med människor och snälla (vaccinerade och friska) hundar, åka bil, ja allt som små valpar behöver. De tre svarta syskonen som flyttat har lämnat små rapporter vilket värmer mitt hjärta, de är ju mina småttingar även efter flytt.

Daisuke eller Scooby som han kallas letar fortfarande efter ett hem att kalla sitt. Han är verkligen en underbar lite filur och jag tror han kan funka lika bra till sällskap som andra aktiviteter exempelvis utställning, lure coursing, agility eller nått. Han är läraktig och social.

Lite bilder då och som vanligt är det inte jag som fotat utan vår eminenta fotograf Suvi :)

Dorika och Denki

Dorika och Belle

Dorika

Boy och Daisuke

Denki

Daisuke och Denki

Hela gänger både mina och Suvis vovvs :)

Unge herr Movitz (9mån) med valparna.

Soffhäng

Sötaste tassarna ever <3 p="p">
Katten Vera sover gärna på hundarna

Movitz, Daisuke och nån av tjejerna.
 
och lite bilder från igår.
Boy, Lena och Daisuke

Daisuke längst fram med Belle och Denki i bakgrunden.

Belle njuter av solen

Följa john

Lena, Movitz och småttingarna

Stubbar är roliga

BUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Belle och Movitz

Denki poserar

Tjejerna poserar på stubben

Stubblek :)

Daisuke "ståträning" ;)
 
 
 
Idag åkte vi på utställning till Gimo, två timmar enkel resa. Movitz gick in som hund nummer ett i ringen och första gången som junior.
 
Han var lite stissig när vi kom men lugnade sig efter en stund, tyvärr fick han precis syn på två cirnecos när vi skulle in i ringen så han kändes lite stissig igen (efter bedömningen fick han så klart hälsa på cirnecon som inte var Kita men lika glad för det var han). Men han sprang bättre än tidigare runt ringen men lite ostadigt fram och tillbaka. Stå var inte hans grej idag men vid några tillfällen gick det. Han pussade domaren också :)
 
 
Domare: Alenka Pokorn
Kritik: 9 month, lovely type, well developed for age, excellent coat + condition, typical head, ears well set, good pigment, excellent neck, typical topline correct lenght of body, front needs more time, excellent angulation behind, good side movement, abit lose in front.

Idag fick vi nöja oss med en slät etta, domaren ville ge HP men det går ju inte längre och hon tvekade men valde att inte ge CK.
 
Efter utställningen blev det hundbus i Kungsbyn med både gamla och nya bekantskaper. Valparna var glada och busade en stund men sen blev det lite kyligt av vinden tyckte de. Efter det så sov valparna gott flera timmar och vid sex var vi ute på promenad igen och sen var det lite bus och nu sovs det igen.

1 kommentar: