måndag 2 april 2012

Utställningsdebut

Igår söndagen den 1:a april gjorde Kita, Chiyo, Movitz och Mimmi utställningsdebut och vilken debut sen :)

Först in i ringen var de små italienarvalparna. Alla bilder är tagna av Suvi Andersson som Movitz bor hos. Vi tackar också Siv, Gaby och Ove för all hjälp att visa valparna.

Nattsmygarn Chiaki Cho "Movitz" fick HP och BIM valp


Nattsmygarn Chiyo Cho "Chiyo" fick HP, BIR-valp, BIG-1 valp och BIS valp


Nattsmygarn Chiharu Cho "Mimmi" fick HPTillsammans tog även de små nattsmygarna hem BIS uppfödargrupp
och ja Mimmi den felfärgade italienaren fick delta på utställningen som var inofficiell. Domarna tittade inte på färgen alls och jag är också medveten om att på en officiell utställning skulle Mimmi åka ut fortare än kvickt. Men vi är glada, som helhet är valparna så fina och vi hade hård konkurrens både i BIS-valp och uppfödargrupp.

Det roliga var också att finalerna dömdes av de båda domarna tillsammans så båda var överens om att Chiyo var den vackraste valpen på utställningen och att mina små valpar utgjorde den jämnaste och finaste gruppen.

Kita fick vänta rätt länge på bedömningen men hon var pigg och gick bra trots det. Kita fick HP och blev BIR.


och i tuff konkurrens med flera vuxna hundar blev hon sedan BIG-2 efter faraohunden som sedan blev BIS.

Kita BIG-2 med sin konkurrent :)

Resultatet var alltså mycket lyckat och med hem följde en HÖG med rosetter, två pokaler, tre olika säckar med foder (sammanlagt 17kg) leksaker, godis, tuggben, bajspåsar, reflexväst och om jag nu missat något.

Nästa utställning är också en inofficiell den 21 april i Ludvika då Movitz, Chiyo och Kita åker med. Sedan har Kita och Belle 28 april i Västerås inbokad då Belle och Kita för officiell debut. Därefter funderar jag på vilka kommande utställningar som är passande, lista kommer.

1 kommentar:

  1. Stort grattis till utställningsframgångarna! Valparna är verkligen såå fina :) Visst är det lite kul att en felfärgad IG får HP - jag tycker ändå att ni, eller hennes matte/husse, borde testa på en officiellt utställning också. Tycker att många färgfel släpps igenom - och man har ju all rätt i världen att testa, så får domaren döma ;) Tycker hon är lika läcker som sina syskon.

    Själva debuterade vi i utställningsringen på Malmö Int... Det var spännande, skulle man kunna säga ;)
    Lycka till!

    SvaraRadera