tisdag 14 oktober 2014

Miri har blivit kattmamma :)

eller nått :)

Den 29 september såg jag ett rop på hjälp på facebook. En uppfödare av cornish rex hade fem bebisar födda den 25:e med en mamma som fått livmoderinflammation och låg på djursjukhuset. Jag erbjöd min hjälp och på kvällen åkte jag och hämtade dem med Suvi som resesällskap.

När vi kom hem tog ett jättejobb vid, att mata mammalösa kattungar är inte helt lätt och det är tidskrävande. Första dagar var det matning var 3:e timme som gällde och det även nattetid de flesta nätterna.

Såhär såg de ut den 30:e september

matning, nappflaskan var lika stor som bebisarna.

mata dem två och två var inte lätt men det gick och alla fick mat fortare.

Redan från första dagen gick bebisarna upp i vikt och och det syntes snart skillnad i omfång på allihopa.

Här är de den 3:e oktober

3:e oktober, Miri tvättar rumpor

Jag trodde ju att Lena skulle ta över ansvaret för bebisarna eftersom hon brukar göra det men istället var det Miri som fattade tycke för bebisarna. Hon har från dag ett tvättat, kissat och bajsat bebisarna och hjälpt till att mysa och ge dem kärlek.

Två veckor gamla den 9:e oktober, alla är runda och goa

Miri tvättar bebisarna efter matdags, även om de inte har en mamma som pysslar med dem så får alla värme och kärlek.

Mys i mitt knä efter mat den 14:e

För var dag som går blir alla större, starkare och mer aktiva. De har kurrat från de första dagarna och ligger gärna och snuttar på mina fingrar även om de inte är hungriga. Det är minst lika mycket mys och gos som det är matning och skötsel av deras hygien.

Första dagarna var jag obeskrivligt trött men ju äldre de blir desto mer kan de äta och hålla sig mätta längre och jag kan sova iaf dryga sex timmar i sträck. De äter täta mål på mat dagen och med ett lite längre uppehåll på natten. Har sagt flera gånger att jag känner mig som en småbarnsmamma med mjölkfläckar på alla tröjor och dåligt med sömn. Men det är värt det, att se bebisarna ta för sig och växa.

Detta har ju gjort att livet helt fokuserats runt bebisarna och deras behov men hundarna får sitt såklart. Det har regnat en hel del sista tiden så vi passar på att ta långa promenader och träffa hundkompisar de dagar som det är uppehåll.

Förra helgen kom Belle på besök med sina mattar när de passerade stan, det är alltid trevligt att träffa Carina och Gitte. F.ö så har de en auktion just nu till förmån för Snuffeonden http://klosterkatterna.blogspot.se/2014/10/klosterkatternas-hostauktion-till.html läs mer på deras blogg. Det finns även en länk till Snuffefonden som beskriver vad fonden är till för.

Till helgen ska Miri delta på SVVKs utställning i Vallentuna, min mamma får då vara kattugevakt :)

1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk bra blogg du har skrivit och jättesöta bilder på kattungarna. Jag har tingat en av honorna.

    SvaraRadera