tisdag 30 april 2013

Dorika har brutit benet

Idag åkte vi som så många andra dagar till en hage för lite hundbus. Tyvärr slutade dagen inte som det brukar. Bara efter några minuter där rusar Dorika i full fart och ramlar ner med sitt högra framben i ett djupt hål som var dolt av gammalt gräs. Jag hör hur hon skriker och rusar genast dit. Benet bara hänger och vi kastar oss i bilen och åker till Strömsholm. Väl där känner veterinären igenom benet, ger smärtstillande och sen får vi vänta på röntgen. Röntgen visade att benet är av och det krävs operation. Dorika fick en stödskena och blev lindad ordentligt för att hålla benet på plats tills det kan bli opertation. Vi har preliminärt fått operationsdatum på fredag.

Prognosen är god. Dorika är färdig i kroppen och frakturen är hanterbar med operation. Hon kommer dock behöva tid att läka ihop men veterinären är positiv till att hon kommer bli helt återställd.

Suvi följde med och dokumenterade dagens händelse.

Vi väntar på röntgen

Lite trött Dorika efter smärtstillande

Efter röntgen fick vi vänta på djursjukvårdaren som skulle linda benet.


Här ses det brutna benet överst och det hela underst. Lite skillnad.

Ett rejält paket blev det på benet

Smärtstillande plåster

Dorika får en spruta så hon ska vakna

groggy

Vi säger hej då
 
Nu är det några långa dagar innan vi får klara besked om operation och hur den går. Jag hoppas hon får komma hem till helgen.

1 kommentar:

  1. Kära vännen, så hemskt att behöva lämna henne där och åka hem utan vovve! Även om man vet att ens pälskling är i de bästa händer, är det svårt... och att behöva vänta till fredag låter grymt! Har de verkligen inte bättre bemanning än så?

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera