söndag 22 april 2012

Ludvika mm

För att inte sitta hemma och älta Chiyos bortgång åkte jag tillsammans med Suvi och Melinda till den inplanerade utställningen i Ludvika igår. Med oss hade vi Kita och Movitz som skulle ställas ut och Fleury som var sällskapherre. Resan gick bra trots regn, snö och halka på vägen upp, på vägen hem sken solen och det kändes vår i luften. Tvära kast om man säger så.

Vi var på plats i väldigt god tid och fick en lång väntan i den iskalla ABB hallen, både Movitz och Kita var ensamma och ställdes som valpar (4-12mån valp och över 12mån vuxen). Movitz fick HP, BIR-valp och i gruppen ställdes han mot mer välutvecklade hundar och fick nöja sig med en BIG-3 placering. Kita fick likaså HP och BIR-valp men i gruppen åkte hon ut illa kvick trots en mycket fin kritik i grundbedömningen. Både Kita och Movitz var mycket duktiga, Movitz behöver lite mer gå-träning men det går allt bättre, i gruppen hade han fint flyt i rörelserna efter en stund. Det var en nyttig träning inför nästa helg då det är Kitas och Belles första officiella utställning på Rocklunda här i Västerås i WKKs regi. 8 italienare och 2 cirneco är anmälda dit och när PM:et kom kunde jag konstatera att Kita och Belles bedömningar inte ska krocka vilket är positivt. Men jag är sååå nyfiken på vem den andra cirnecon är, ingen tycks veta vem det är som kommer så det ska bli spännande att se.

I går fyllde mamma 50år och när jag kom från utställningen åkte vi dit, Lena och Belle hade fått underhålla både mamma och gäster medan vi var borta. Det var bland annat besök av Syster Carina med mamma. Hos dem bor bland annat vår avkomma Imma med sina klosterkattskompisar. Lena charmade för fullt och Kita och Belle tiggde mat så det stod härliga till.

Idag har vi städat, plockat, varit på långpromenad, vant Kita vid sele (som var livsfarligt först) och myst i soffan. Tankarna snurrar fortfarande mycket kring Chiyo och det gör så ont att tänka på henne. Men vi går framåt en timme, dag och vecka i taget och jag hoppas kunna tänka på henne utan att gråta i framtiden.

Jag ska försöka fixa upp lite bilder från utställningen också, sitter bara vid fel dator just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar